Basisschool De Linde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Basisschool De Linde

Beschrijving

Basisschool "De Linde" ontworpen in 1974 door architect Axel Ghyssaert (Sint-Kruis) en geopend in 1980. De school ligt in een groene omgeving met tuintjes binnenin en rond de school. Betonbouw gekenmerkt door een vormenspel van volumes onder platte daken en overkragende luifels. Alle klassen (openluchtklassen met uitschuifbare glazen wanden) bevinden zich op de verdieping. Deze zijn toegankelijk via hellingen in plaats van trappen.

• CALLEWAERT D., KEMEL Y., VANHULLE A., 150 jaar onderwijs in Sint-Kruis, Werkgroep geschiedenis Sint-Kruis, 2002, p. 35-36.
  • VAN HOOFF D., VAN DER WERF J., GOETHALS G., Langs moderne architectuur (1945-heden), architectuurroutes in Nederland en België, 1994, p. 216.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia