Grote villa in ruime tuin

Beschrijving

Grote villa gelegen in een ruime beboomde tuin palend aan de Moerkerkse Steenweg met aldaar een tweede toegang via een smeedijzeren hekken. Afgezoomd met hagen en muren, de oudere linkermuur was oorspronkelijk de schoolmuur van de nu verdwenen jongensschool aan de Moerkerkse Steenweg (op de plaats van nummer 453).

De opdrachtgever is Georges De Meulemeester, lid van de belangrijke brouwersfamilie met ouderlijke woning in de Kastanjelaan. Gebouwd in de jaren 1930 en waarschijnlijk ontworpen door architect Fritz Coppieters (Gent). Strakke, symmetrisch opgebouwde, volumes in witbeschilderde baksteen onder hoog dak.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1045/0975, 1938.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia