Hoekhuis met de Weidestraat

Beschrijving

Hoekhuis met de Weidestraat. Vrijstaande koppelwoning uit de jaren 1920. Verankerde baksteenbouw onder gemansardeerd, pannen zadeldak. Voorgevel in een historiserende stijl, geïnspireerd op lokale voorbeelden. Gebruik van kruis- en bolkozijnen onder geblokte ontlastingsbogen. De lijstgevel wordt doorbroken door dakvensters met trapgevels. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, ook van de pittoreske dakkapellen. Links en rechts, aansluitende bakstenen tuinmuren met rechthoekige blindnissen. In de tuinmuur van nummer 136 zit een hoger gedeelte met neogotische beeldnis en beeld van het Heilig Hart met opschrift "ZIET DIT HERT DAT ZICH UIT / LIEFDE VOOR DE MENSCHEN GEHEEL / EN GANSCH HEEFT GESLACHTOFFERD".

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia