Gemeentehuis van Kobbegem en school

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis uit het derde kwart van de negentiende eeuw met bijhorende klassenvleugel van circa 1950. Het gemeentehuis vertoont een gelijkaardig uitzicht als dat van Bekkerzeel (Notelaarstraat 6) en Mollem (Dorp 1) en werd op het kadaster ingetekend in 1871.

Vrijstaand breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen tentdak. Sobere bakstenen lijstgevels met rechthoekige benedenvensters voorzien van hardstenen dorpels met luikduimen; licht getoogde bovenvensters en rondboogdeur onder omlopende waterlijst met gestrekte uiteinden.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling IV (Kobbegem), 1871/1, 1869/4.