Ommuurde begraafplaats Terheide

Beschrijving

Ommuurde begraafplaats van Terheide, met links achteraan een door taxus omhaagde latere uitbreiding.

Na de erkenning van Terheide als zelfstandige parochie op 21 september 1864, kreeg het gehucht vanaf 1887 ook een eigen begraafplaats, al in 1886 werd hiervoor door de gemeente grond aangekocht. Het oudste gedeelte vertoont heden een centrale as met achteraan een overwoekerde ijzeren Christus aan het kruis met aan de voet een beeld van Christus in het graf van imitatierots. In het westelijke deel bewaard ijzeren grafkruis van De Nil Jan (1879-1922).

• DE GRAVE D., Geschiedenis der gemeente Assche, Gent, 1900, p. 402.