• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met huidig uitzicht grotendeels van circa 1900, mogelijk als verhoging van een oudere kern, zie verschil in muuropeningen tussen de eerste en de tweede bouwlaag. Bakstenen lijstgevel op plint van blauwe hardsteen; rechthoekige benedenvensters in vlakke omlijsting van blauwe hardsteen. Getoogde bovenvensters met witgeschilderde hoek- en sluitstenen. Aflijnende houten kroonlijst op klossen.

• S.N., Asse in oude prentkaarten, samengesteld door Heemkring "Ascania", Zaltbommel, 1973, nummers 34, 35.