• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand dubbelhuis met neoclassicistische elementen uit het derde kwart van de negentiende eeuw, op het kadaster ingetekend in 1870; drie traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien zadeldak met de nok parallel aan de straat.

Gedecapeerde bakstenen lijstgevel op plint van blauwe hardsteen met een centraal, ten dele geblokt deurrisaliet; markante hoeklisenen, geblokt op de begane grond, op de bovenverdieping met verdiepte schacht. Rechthoekige, doch verlaagde (zie bouwnaad) benedenvensters met lekdrempels en lateien van blauwe hardsteen en bewaarde luikduimen; getoogde bovenvensters op doorgetrokken arduinen lekdrempels, alle met vernieuwd schrijnwerk. Eenvoudige rechthoekige deur met bovenlicht in neorococo-getinte schouderboogomlijsting van blauwe hardsteen met voetschraper rechts. Een arduinen puilijst en de aflijnende houten kroonlijst op tandlijst en klossen zorgen voor een horizontaal accent.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling II, 1870/30.