Grote gesloten hoeve

Beschrijving

Bezijden de baan, op de grens van de gemeente met Strombeek, grote gesloten doch verlaten hoeve uit de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen, sommige in puin, gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats. Poortgebouw van baksteen met zadeldak (pannen); steekboogpoort bekroond met de initialen L.M. en het bouwjaar 1867 gevormd door zwartgeschilderde uitstekende bakstenen. Ruim boerenhuis van acht traveeën met twee verdiepingen en zadeldak (pannen); baksteenbouw met rechthoekige vensters en deur. Hoevegebouwen, onder meer een langsschuur, van baksteen met rechthoekige muuropeningen en zadeldaken (pannen).

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne