Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huizenblok met drie woonhuizen

Beschrijving

Huizenblok met drie enkelhuizen van twee traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (pannen). Gecementeerde lijstgevels op zandstenen sokkel (hergebruikt materiaal of oudere kern?), uit de 19de eeuw. Imitatiebanden op de benedenverdieping en schijnvoegen op de bovenverdieping. Beluikte rechthoekige benedenvensters in een vlakke omlijsting met arduinen lekdrempels; steekboogvormige bovenvensters. Rechthoekige deuren in een vlakke omlijsting van arduin. Cordon onder kroonlijst op klossen. Nummer 9 (nu zonder nummer) bewaart een houten vensterpui.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke huizenblok van zes traveeën werden de drie linker traveeën vóór december 2020 ingrijpend verbouwd, met inbreng van een garagepoort, opsplitsing van de bovenverdieping in twee niveaus en een nieuw baksteenparement. De hardstenen deuromlijsting in de linker travee bleef behouden.

De houten vensterpui in de uiterst rechtse travee van de drie behouden traveeën is niet langer bewaard.