erfgoedobject

Gemeentehuis van Serskamp

bouwkundig element
ID
76553
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76553

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis van Serskamp, nu dienstencentrum en bibliotheek. Als gemeentehuis van Serskamp opgericht in 1966-67 naar ontwerp van architect Willy Saverys (Astene). Ingeplant aan het dorpsplein in de straatwand tegenover de dorpskerk. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (tegelpannen) met centrale schoorsteen. Lijstgevel met uitzondering van de ongelijke hoekpilasters bekleed met hardsteenplaten en voorzien van rechthoekige muuropeningen. De brede centrale vleugeldeur voorafgegaan door een trap en het gevelbrede balkon met deurvensters en vlaggenmasten op de bovenverdieping verlenen het gebouw een bescheiden officieel voorkomen.

  • DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Band 2, Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, XVII, Gent, 1982, p. 891-892.

Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gemeentehuis van Serskamp [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76553 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.