Café 't Anker

Beschrijving

Voormalig café "'t Anker". Volgens het kadasterarchief in 1907 gebouwd door handelaar V. Bogaert. Winkelhuis(?) van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Voorgevelparement van witte tegels met banden van groene bloktegels boven de plint, ter hoogte van de vensterdorpels, en de ontlastingsbogen. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk, arduinen dorpels, op de bovenverdieping doorgetrokken tot cordon. Centrale toegangsdeur met glas en smeedijzer in art-decostijl. IJzeren uithangteken in de vorm van een anker op de bovenverdieping. Rechts van het huis, lagere aanbouw met gekasseide doorrit naar het achtererf.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena