Kapel van de Heilige Barbara

Beschrijving

Kapel van de Heilige Barbara, uit begin 19de eeuw ter vervanging van een vroeger heiligdom dat reeds in 1721 algemeen bekend was. Plattegrond: vierkant beukje met driezijdige apsis. Voorgevel bepleisterd en geschilderd, met geblokte hoekdammen. Rondboogvormige vleugeldeur met smeedijzeren waaier, in rechthoekige nis. Gevel bekroond door driehoekig fronton met smeekbede. Zijgevels voorzien van één rondboogvormig venstertje.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 48 / 2, 1937, p. 144.

Auteurs: Demey, Anthony