Villa R. Smetryns-Roggeman

Beschrijving

Villa, volgens kadastergegevens gebouwd door R. Smetryns-Roggeman in de eerste helft van de jaren 1920. Voortuin afgesloten door sierlijk ijzeren hekwerk op arduinen muurtje. Baksteenbouw van twee bouwlagen op arduinen plint onder gecombineerde daken met kunstleien. Vooruitspringende linker travee met gemetste erker op de begane grond en uitlopend op afgeknotte topgevel en aansluitende lijstgevel van een travee. In de oksel van beide bevindt zich deur met behouden schrijnwerk en bovenlicht, voorafgegaan door bordes en met leien bedekte luifel op ijzeren schoor. Getoogde muuropeningen met arduinen hoek- en sluitstenen en dorpels.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

Aanvullende informatie

Dit pand zou ontworpen zijn door Achiel Smetryns. deze ontwierp eveneens de meeste van de andere huizen van de familie Smetryns in Schellebelle.