Villa van 1889

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1889

Beschrijving

Villa met omringende tuin gebouwd in 1889 door dokter Emile De Hovre-Gheldof en in 1907 verkocht aan pastoor Jean Leopold Bogaert (volgens kadastergegevens). Baksteenbouw van twee verdiepingen onder wolfsdak en snijdend half schilddak (pannen). Dubbelhuis in de voorgevel verrijkt met hardstenen diamantkopstenen en hoekstenen aan de deur. Links breed, licht uitspringend risaliet met afgeknotte puntgevel onder dakoverstek met opengewerkte windveren, rustend op schoren. Hoge gebogen muuropeningen met nieuw schrijnwerk en toegevoegde deurluifel. Linker zijgevel met hoog geplaatste oculus, volgens oude prentkaart voorheen met lage uitbouwen (gewijzigd en uitgebreid).

• VERBERCKMOES N., Wichelen verleden en heden, Wichelen, 1991, p. 373.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena