• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en beboomd erf, afgesloten door ijzeren hek, met gekasseide oprit naar hoevegebouwen. Boerenwoning van vier traveeën onder zadeldak (pannen) met gecementeerde gevels met schijnvoegen. Voorgevel afgelijnd door grijs geschilderde plint en geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk en luiken en rechthoekige deur in grijs geschilderde bakstenen omlijsting.

Houten wagenhuis van drie traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), recent gedeeltelijk voorzien van nieuwe bebording, spant voorzien van telmerken.

In boomgaard, drie betonnen grassilo’s, naar verluidt van circa 1940, met opschrift “comptoir belge des engrais azotes gebruikt ammoniaksulfaat”.