Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Twee samen ontworpen rijwoningen, volgens plintopschrift naar ontwerp van "J. Rooms en zonen/ bouwmeesters/ St. Amandsberg", en volgens het kadasterarchief gebouwd in 1932.

Enkelhuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak. Opgetrokken uit gele baksteen op een plint van hardsteenplaten, bij nummer 22 heden grijs geschilderd, en horizontaal gemarkeerd door witgeschilderde banden. Centrale gekoppelde deurtraveeën, bij nummer 23 met brede garagepoort met conische stoeppaaltjes op de hoeken.

Flankerende venstertraveeën gemarkeerd door een pseudo-driehoekig fronton, bij nummer 23 met overhoekse erker op de bovenverdieping. Rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk behalve bij de benedenvensters van nummer 23.

Auteurs: Bogaert, Chris