Burgerhuis met stoomwasserij

Beschrijving

Halfvrijstaande modernistische woning, voorheen met stoomwasserij in achterbouw, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1942, volgens mondelinge bron naar ontwerp van de Gentse architect Geo Bontinck. Ruim hoekgebouw met twee bouwlagen en plat dak, opgetrokken uit gele baksteen met verzorgd metselwerk op een verspringende sokkel van hardsteenplaten. Inkomportiek met beglaasde deur aan de zijgevel. Straatgevel met brede vensters met bewaarde ijzeren ramen met fijne profielen, één opvallend bovenvenster in uitspringende arduinen kader in de rechter travee.

Bewaarde plattegrond en interieur met in het portaal een opmerkelijk bovenlicht in glazen panelen met voorstelling van de vier seizoenen, ruim verlicht trappenhuis met bordestrap en op de overloop een breed raam met zes glaspanelen met voorstellingen van zeilboten. Glaspanelen met mythologische figuren bevinden zich ook in een benedenruimte. De living bewaart een brede schouw in marmer en natuursteen met op de boezem een gesigneerd laagrelïef met vrouwenfiguur van de Gentse beeldbouwer Geo Verbanck.

Auteurs: Bogaert, Chris

Het schrijnwerk is ondertussen vernieuwd.