• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, kunstleien) met recentere dakkapel; bezijden een lagere aanbouw met garage; opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevel met gecementeerde plint en houten kroonlijst op modillons; decoratieve uitwerking van de voorgevel met lisenen, boogfries en panelen op de borstwering; gebruik van zandsteen voor boog- en kraagstenen. Aanbouw met rechthoekig spaarveld.

Segmentbogige muuropeningen met bewaard houtwerk, zie bovenlichten met kleine roedeverdeling; arduinen lekdrempels. Achteraan een loodrecht aanpalende schuur onder zadeldak (kunstleien, golfplaten).

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle