Hoeve Elzenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Elzenhof

Beschrijving

Hoeve met woonstalhuis van drie en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met ten westen een vrijstaande dwarsschuur onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Verankerde bakstenen gebouwen. Lijstgevel met een met schijnvoegen gecementeerde plint en baksteenfries; achtergevel met gevelbrede afhang. Segmentbogige muuropeningen met vernieuwd houtwerk; beluikte vensters; volledig ingericht als woning, zie vroegere deur verbouwd tot venster, nieuwe inkom in zijgevel. Leilinden.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle