Woonstalhuis met schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuizen

Beschrijving

Woonstalhuizen van vijf traveeën onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, golfplaten), nummer 62 van circa 1864, met parallel en loodrecht gelegen uitbouwen; nummer 53 uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met aan de overzijde van de straat een vrijstaande tweebeukige langsschuur van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, golfplaten).

Verankerde bakstenen gebouwen met gecementeerde plint en muizentandfries, nummer 62 met gecementeerde westelijke zijgevel. Woongedeelten met dubbelhuisopstand. Segmentbogige (nummer 53) en rechthoekige (nummer 62) muuropeningen; laatstgenoemde zijn beluikt, met houten lateien en arduinen lekdrempels; op de noordwestelijke hoek een opkamervenster en een getralied keldervenstertje aan de straat.

Korfbogige stalpoorten, bij nummer 62 half gedicht in de oostelijke zijgevel. Overwegend vernieuwd houtwerk. Nummer 62 met waterputten; erf met notelaar. Schuur met twee afhangen en een recentere uitbouw bezijden; houten poorten onder dito latei.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Retie, schets 1864/15.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle