Vrijstaande burgerhuizen

Beschrijving

Vrijstaande enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadel- of tentdak (nummer 154), (nok parallel aan de straat, kunstleien of mechanische pannen) in eclectische stijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevels met versieringen in het metselwerk, segmentbogige muuropeningen en grotendeels bewaard houtwerk.

Nummer 92, gekadastreerd in 1929, bovendien met gecementeerde muurbanden, dito hoek- en sluitstenen, houten kroonlijst op modillons en verankerde zijpuntgevels.

Nummer 118, gekadastreerd in 1937, met aanleunende tweebeukige langsschuur met segmentboogpoort onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Nummer 154 met pseudo-rusticaplint, ijzeren I-lateien met rozetvormige bevestigingsbouten en kleine blinde boogvelden.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Weelde, schetsen 1929/16, 1937/11.

Auteurs: Plomteux, Greet