Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand herenhuis

Beschrijving

In 1948 aangekocht als pastorie, in kern minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw doch later aangepast. Onderkelderd bakstenen enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien).

Gecementeerde, witgeschilderde lijstgevels met omlopende houten kroonlijst; voorgevel met schijnvoegen en rechthoekige muuropeningen met kroonlijstje; zijgevels met ankers. Loodrecht gelegen achterbouw van één bouwlaag onder zadeldak (golfplaten). Vernieuwd houtwerk. Doorgang tussen nummer 90 en 92 met fraaie smeedijzeren hekken met pijlpunten en eikels.

Auteurs: Plomteux, Greet