Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis met loodrecht aansluitende stal van circa 1928 (volgens eigenares) met grote notelaar aan zuidzijde en afsluitende laurierhaag. Woonhuis met dubbelhuisopstand van drie op twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien).

Bakstenen lijstgevels met gecementeerde plint, dito muurbanden, hoek- en sluitstenen; segmentboogvensters en -deur op de begane grond, eerstgenoemde met blind boogveld, laatstgenoemde met bovenlicht; rechthoekige vensters op de bovenverdieping en in de zijgevel; arduinen lekdrempels.

Verankerde bakstenen stal van zes traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) waarin groot dakvenster met houten laadluik; betonnen segmentboogvensters.

Auteurs: Plomteux, Greet