Beschrijving

Hoeve, gekadastreerd in 1879: woonstalhuis van drie + vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en golfplaten), met loodrecht gelegen karrenschob aan zuidzijde en parallel aan de schapenstallen en vernieuwde schuur aan westzijde.

Verankerd, grijs geschilderd bakstenen woonstalhuis met gepikte plint en houten kroonlijst op klossen; woonhuis met dubbelhuisopstand, ingekaste rechthoekige muuropeningen onder strekse boog en luiken; achtergevel met ingekast opkamer- en betralied keldervenster. Segmentbogige betonnen stalvensters. Tweebeukige karrenschob van twee vakken, drie ankerbalkgebinten met pen- en gatverbindingen en vernieuwde beplanking.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Weelde, schets 1879/3.

Auteurs: Plomteux, Greet