Burgerhuis van gemeentesecretaris Frans Verheyen

Beschrijving

Vrijstaand, op de rooilijn terugspringend dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), met jaartalankers 1914 in de achtergevel.

Verankerde baksteenbouw met lijstgevel op gecementeerde en beschilderde plint, verlevendigd met gecementeerde muurbanden, dito hoek- en sluitstenen en houten kroonlijst op modillons. Segmentbogige muuropeningen -op de begane grond met luiken- en arduinen lekdrempels; origineel houtwerk met kleine roedeverdelingen in de bovenlichten. Gelijkaardige doch soberder uitgewerkte achtergevel. Getrapte zijtopgevels met ruitvormig topvenster aan de oostzijde.

Noordoostelijke aanbouw onder lessenaarsdak met getoogde en rechthoekige muuropeningen, onder meer poort onder houten latei. Voortuin met beukenhaag.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Poppel, schets 1915/1.

Auteurs: Plomteux, Greet