Beschrijving

Hoeve bestaande uit een woonstalhuis van drie + vijf traveeën met loodrecht aansluitend bakhuis en een zuidelijke, loodrecht gelegen langsschuur van vier traveeën, alles onder zadeldak (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, mechanische pannen).

Verankerde bakstenen gebouwen. Woonstalhuis met jaartal 1936 in gevelsteen, sierankers, uitgemetselde fries en dakoverstek op houten modillons; segmentbogige muuropeningen met booglijsten van contrasterend metselwerk. Woongedeelte met dubbelhuisopstand, noordwestelijk gelegen opkamer en -kelder, origineel houtwerk, rolluikkasten en lekdrempels van granito.

Stal met korfbogige beeldnis waarin beschilderd beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind, betonnen vensters, houten deuren, dito laadluik, afhang. Rechthoekige schuurpoorten onder betonnen latei. Later bijgebouwde, betonnen stallen aan west- en zuidzijde.

Auteurs: Plomteux, Greet