Vrijstaand herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand herenhuis

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nok parallel aan de straat, nieuwe Vlaamse pannen) en rechts één inspringende travee onder plat dak; gebouwd circa 1932, zie gevelsteen op borstwering van erker.

Bakstenen lijstgevel met knipvoeg en geel geschilderde muurbanden, hoekstijlen en omlijstingen; een met schijnvoegen gecementeerde plint en een houten kroonlijst op modillons. Middelste travee van het hoofdvolume uitgewerkt met een driezijdige gevelhoge erker. Op de hoek een verhoogd inkomportaal afgezet met een smeedijzeren hek; fraaie vloer van cementtegels. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk en glas in lood; afgeschuinde arduinen lekdrempels. Voortuin afgesloten met een smeedijzeren hek op bakstenen sokkel.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle