Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve van tien traveeën onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen) met recentere dakkapel; circa 1918.

Verankerde baksteenbouw; lijstgevel, deels met een met schijnvoegen gecementeerde plint. Woongedeelte met dubbelhuisopstand; segmentbogige muuropeningen met origineel houtwerk; zijpuntgevel met getralied opkamervenster. Stal en schuur met rechthoekige muuropeningen, eerstgenoemde met ijzeren, laatstgenoemde met houten lateien. Achtergevel met gevelbrede afhang; loodrecht gelegen aanbouw achter woonhuis. Loodrecht gelegen verankerd bakstenen stalgebouw onder zadeldak (kunstleien); recentere loodrecht gelegen schuur. Omhaagde voortuin met fruitbomen; notelaar achteraan.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Dessel, schets 1918/11.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle