Douanewoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Douanewoningen

Beschrijving

Voormalige douanewoningen; circa 1929. Gekoppelde enkelhuizen in spiegelbeeld van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder gemeenschappelijk tentdak met onregelmatige schilden (mechanische pannen). Buitenste travee opgevat als een inspringende inkomtravee.

Witgeschilderde baksteenbouw; lijstgevels, in oorsprong met houten kroonlijst op modillons. Rechthoekige muuropeningen met betonnen lateien; op de begane grond oorspronkelijk beluikt; opkamer- en keldervenster in de zijgevels. Houten rondboogdeur met cirkelvormig bovenlicht. Vooraan en bezijden met tuin; betonnen hek aan de straat. Nummer 134 quasi volledig intact, de andere nummers met onder meer gewijzigde muuropeningen, vervangen houtwerk, nieuwe kroonlijst.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Dessel, schets 1929/40.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle