Interbellumwoning met winkel

Beschrijving

Art-decogetint woonwinkelhuis, gebouwd circa 1934. Hoofdvolume met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen met rechts een lagere uitbouw (winkel/werkplaats) van twee traveeën en één bouwlaag; zadeldaken (nok parallel aan de straat, nieuwe kunstleien).

Bakstenen lijstgevels; bruin-rood parement met verschillende metselverbanden; hoofdvolume met arduinen plint en een houten kroonlijst op klossen. Bovenste muurpartij van uitbouw recent verhoogd en bekleed met kunstleien om het verschil in metselwerk te verbergen. Rechthoekige muuropeningen met bovenlichten van glas in lood, gevat in een brede gecementeerde en beschilderde bandomlijsting. Vernieuwd houtwerk. Arduinen lekdrempels; sommige vensters met paneeldecoratie op de borstwering. Originele deur met typisch houtwerk, structuurglas en smeedijzerwerk; luifel tussen deur en bovenlicht.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Dessel, schets 1934/36.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle