Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve van acht traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.

Verankerde bakstenen lijstgevel met muizentand. Woongedeelte van drie traveeën met dubbelhuisopstand; segmentbogige muuropeningen; later aangebrachte rolluikkasten. Betonnen stalvenster; rechthoekige stalpoort met houten latei. Wijzigingen en/of aanpassingen onder meer gedichte muuropeningen, vernieuwde kopgevel van schuur met poort onder betonnen latei. Afhang ter hoogte van schuur met rechthoekige muuropeningen onder houten lateien. Ten oosten een met beuk omhaagde boomgaard.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle