Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Ter hoogte van nummer 68, Onze-Lieve-Vrouwekapel van 1927, opgericht ter plaatse van een kleiner kapelletje van circa 1900, gerenoveerd in 1983. Witgeschilderd bakstenen gebouwtje onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), met punt- en lijstgevels op gecementeerde plint; markerende hoeklisenen, segmentboogdeur waarboven rondboognis met Sint-Gerardusbeeld, gedrukte spitsboogvenstertjes met ijzeren roedeverdeling, aflijnende muizentand.

Interieur

Bepleisterd en witgeschilderd interieur. De witgeschilderde houten altaartombe is het voormalig Sint-Jobaltaar afkomstig van de oude dorpskerk. Enkele gepolychromeerde heiligenbeelden,onder meer een Onze-Lieve-Vrouw, Deur des Hemels.

Auteurs: Plomteux, Greet