Beschrijving

Volgens de huidige eigenaars in kern opklimmend tot de 17de eeuw, aangepast in het laatste kwart 19de- eerste kwart 20ste eeuw en in 1976 en volgende gerestaureerd. Heden met beukenhaag en leilinden afgeschermde voorzijde.

Driebeukig woonstalhuis met grote stal van zeven traveeën naast een boerenhuis, wellicht vernieuwd eind 19de- begin 20ste eeuws, met dubbelhuisopstand en aansluitende kleine stal van vijf traveeën, samen onder een, in 1976 vernieuwd, afgewolfd rieten zadeldak (nok parallel aan de straat).

Verankerde bakstenen lijstgevels en vergelijkbare afgeknotte zijpuntgevels op gepikte plint; bij de restauratie aangebrachte steunberen. Oostelijke zijpuntgevel met vlechtingen, westelijke gevel met laadluik waarboven gedrukt spitsboognisje met mooi keramisch beeld van een tronende madonna, aangebracht na de restauratie. Op oorspronkelijke plaats behouden rechthoekige muuropeningen met houten latei en vensterluiken; derde travee van het woonhuis met opkamer- en keldervenster. Deels vernieuwd houtwerk. Achtergevel met loodrecht gerichte uitbouw ter hoogte van de zesde travee. Bewaarde houten gebinten.

Aan de oostzijde, een verankerde, 19de eeuwse (?) bakstenen langsschuur onder een mank zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met rechthoekige poorten onder een houten latei. Bewaard bakhuis aan de zuidzijde.

Auteurs: Plomteux, Greet