Gemeentelijke basisschool

Beschrijving

In 1925-1926 naar ontwerp van J. Taeymans opgericht als jongens- en meisjesschool met aan weerszijden van de speelplaats een klassenvleugel, respectievelijk van negen, twee en tien, twee traveeën en één bouwlaag onder een complex afgewolfd dak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Uitbreiding in 1936 met een klaslokaal tussen de afdaken aan de noordzijde en in 1962-1964 met een kwartcirkelvormig gebouw naar ontwerp van J. Keustermans ter plaatse van het vroegere sanitaire blok aan de zuidwestelijke zijde. Uitbreiding aan de noordzijde van 2002 naar ontwerp van L. Elsen.

Bakstenen, grotendeels witgeschilderde klassenvleugels met rechthoekige muuropeningen; vernieuwd schrijnwerk van circa 1994. Drie klassen per vleugel met een doorlopende gang aan de westzijde. Latere vleugels met roomkleurig bakstenen parement.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Schoolgebouwen, Arendonk Voorheide, dossiers 1, 4, 11.

Auteurs: Plomteux, Greet