Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en gelegen op de kruising met de Meisestraat; opgericht in 1883 uit dank voor een genezing, doch recent heropgebouwd met licht gewijzigd uitzicht.

Oorspronkelijk gecementeerd, bakstenen gebouwtje op rechthoekige plattegrond, heden baksteen op witstenen onderbouw; overkragend zadeldak met windborden. Puntgevel, voorheen gemarkeerd door een brede rondboogdeur, vertoont vandaag een getraliede korfboogdeur en bekronend kruismotief. Beraapt interieur; altaar met plaasteren Mariabeeld.

• LEMERCIER, J. e.a., Strombeek-Bever in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1974, nummer 28.
  • VERRIJKEN, H.T., Strombeek-Bever tot eind 1952, z.p., 1954, p. 241.