• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Tijdens de Eerste Wereldoorlog heropgebouwde, zuidelijk georiënteerde langgestrekte hoeve op het kadaster ingetekend in 1917.

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint met woning van drie traveeën en anderhalve bouwlaag met aanpalende stal en schuur van één bouwlaag onder zadeldak (nok haaks op straat, kunstleien). In het verlengde een aanbouw uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Aan de erfzijde bewaarde aalpomp. Overwegend getoogde muuropeningen; een segmentboogpoort in het bedrijfsgedeelte en beluikte huisvensters.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Beigem: 1917/1.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn