Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, nok parallel aan de straat, met vage reminiscenties aan de traditionele architectuur; kadastraal ingetekend in 1932. Links lagere aanbouw onder lessenaarsdak met poort en laadluik, later uitgebreid met extra travee onder verlengd lessenaarsdak.

Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op gecementeerde plint met imitatie breuksteen, verlevendigd met gecementeerde muurbanden en hoekblokken. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-lateien met rozetten en rollaag. Behoud van het origineel schrijnwerk en structuurglas in de bovenlichten. Vernieuwde kroonlijst en dakvensters. Rechter zijtrapgevel met eveneens getrapt risaliet waarin een steekbogige nis met sluitsteen en dito venster onder oculus.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Grimbergen: 1932/44.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn