Wezenhaagkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wezenhaagkapel

Beschrijving

De "Wezenhaagkapel" is naar verluidt één van de oudste kapelletjes van Grimbergen, in de 19de eeuw volledig vernieuwd en in de jaren 1960 sterk gerenoveerd.

Met laurier omhaagde, rood en wit geschilderde bakstenen Onze-Lieve-Vrouwkapel op vierkante plattegrond onder een pannen zadeldak met decoratieve windborden en een bekronend houten kruis. Puntgevel met een getraliede en beglaasde rondboognis met betonnen dorpel waarboven een driehoekig houten bord met opschrift: "HIER ZET MEN GEEN ENKEL VOET OF MEN BIDT EEN WEESGEGROET". Beschilderd plaasteren Mariabeeld.

• B.T.K. LEEFMILIEU, Inventaris kapellen Grimbergen, (onuitgegeven studie van de gemeente Grimbergen), 1979, nummer 13.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn

Aanvullende informatie

De Wezenhaagkapel werd in 2016 beschadigd door een aanrijding door een auto. In 2020 werd de kapel heropgebouwd.

• Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant, 2020.