• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand woonhuis van 1928 met verwijzingen naar de traditionele bak- en zandsteenstijl. Dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt pannen zadeldak met aandaken en uitkragend op geprofileerde houten modillons.

Baksteenbouw met gebruik van similisteen voor plint, muurbanden, hoekkettingen, rechtstanden, aanzet- en sluitstenen, consoles en jaarsteen "1928". Verhoogde deurtravee onder trapgeveltje met dakvenster en sieranker. Rondboogvormige muuropeningen en een oculus boven de deur. Zijtrapgevels met schouderstukken op geprofileerde consoles, muurvlechtingen en beluikte kloostervensters. Houten schrijnwerk.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn