erfgoedobject

Drukkerij Geerardijn

bouwkundig element
ID
75128
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75128
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drukkerij Geerardijn
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalige gebouwen van de drukkerij Geerardijn horend bij de woning aan de Gistelse Steenweg 108. Gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect Huib Hoste (Brugge). Oorspronkelijke gevel in asbeton van twee bouwlagen werd met een bouwlaag opgetrokken in de jaren 1940. Vernieuwen van schrijnwerk met uitzondering van raam op verdieping van de linkergevel. Aansluitende loods met zaagtanddak.

Interieur. Betonnen spant gecombineerd met metalen trekkers.

  • VERDONCK A., Oeuvrelijst van architect Huib Hoste, onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap, Brussel, 2003-2004.

Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van VANWALLEGHEM A. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Andries, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL19, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Drukkerij Geerardijn [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/75128 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.