Administratief gebouw

Beschrijving

Oorspronkelijk stond op dit domein het kasteel "Oud Boeverbos" opgetrokken in neogotische stijl. Reeds in 1970 waren er plannen om hier de administratie van de Provincie West-Vlaanderen te vestigen. Het kasteel van 1884 werd afgebroken. In 1974 werd het nieuw complex naar ontwerp van architect A. Goddeeris (Marke) en J. De Jaegere (Brussel) bestaande uit een hoofdgebouw verbonden met een gang aan een laagbouw in gebruik genomen. Bestaand complex gerenoveerd in 1999-2000 en uitgebreid in 1997 met het nieuw bestuursgebouw naar ontwerp van Groep Planning (Brugge). Voor het nieuw bestuursgebouw aanwezigheid van kunstwerk "Ana-Figurine" van kunstenaar Johan Tahon uit Menen.

Op het domein ook aanwezigheid van een garagecomplex met schrijnwerkerij en ook de West-Vlaamse Politieschool met bijhorende schietstand gebouwd in 1986-1987.

• DEPRAETERE B., VERSTRAETE M., Het nieuwe bestuursgebouw, in West Site, jaargang 3, 1999.
  • KEERSEBILCK G., Kroniek van het Boeverbos. Het Provinciehuis van West-Vlaanderen, in Kroniek van Sint-Andries, nummer 77, 1993, p. 21-29.
  • PENNINCK J., Het Boeverbos te Sint-Andries, in Brugs Ommeland, 1974, p. 129-132.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia