Villa ontworpen door Antoine Courtens

Beschrijving

Villa naar ontwerp van architect Antoine Courtens van 1929. Ingeplant in een ruime tuin. Grosso modo L-vormige plattegrond. Hoofdvolume van twee bouwlagen onder schilddak voorzien van behouden dakkapellen met pinakelbekroning. Rode baksteenbouw in combinatie met accenten van bepleisterde en beschilderd gevelpartijen. In de oksel toren met bepleisterd en beschilderd parement op vierkante plattegrond van drie bouwlagen hoog onder tentdak met pinakelvormige bekroning. Lager volume van één bouwlaag onder zadeldak. Verticaal gelede roodbakstenen lijstgevel.

• GULOT M., PIRLOT A.M, Antoine Courtens. Créateur Art Déco, 2002, p. 120.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia