Winkel naar ontwerp van architect Van den Bilcke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkel

Beschrijving

Voormalige vestigingsplaats van het gemeentelijk ziekenhuis van Sint-Andries. Hoekpand bij Robrecht Van Vlaanderenlaan gebouwd als winkelhuis in 1939 naar ontwerp van architect Van den Bilcke. Bruinbakstenen lijstgevel met halfrond uitgewerkte hoektravee opgevat als erkeruitbouw van twee bouwlagen hoog. Rechthoekige muuropeningen met benadrukte lateien en ronde oculus. Bewaard schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 48/1939.
  • WOUTERS W., Oude Kroniek. Het vroegere gemeentelijk ziekenhuis van Sint-Andries, in Kroniek van Sint-Andries, nummer 53, 1986, p. 25-29.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia