Logementshuis In de Stad Tienen

Beschrijving

Eertijds logementshuis "In de stad Tienen". Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 16de eeuw.

Verankerde zandstenen trapgevel (6 treden) op grijsgeschilderde plint. Geveltop afgelijnd en bekroond door middel van overhoekse fialen. Voormalige kruiskozijnen onder waterlijsten; toegevoegde arduinen onderdorpels op begane grond en arduinen lekdrempels op de bovenverdieping. Tweeledige top. Rechthoekig zoldervenster met gedeeld bovenlicht tussen twee kruiskozijnen; erboven rechthoekig luikgat onder latei op consooltjes geflankeerd door twee kleine luiken; waterlijst loopt om de dieper geplaatste middenluiken heen. Gewijzigde breedte van het derde venster op de begane grond. Rechthoekige deur in de vierde travee.

Op rechterhoek: stenen console een man met baard en muts voorstellend.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde