Stadswoning ontworpen door Van Meerbeeck

Beschrijving

Dubbelhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen), van 1854 naar ontwerp van architect Van Meerbeeck.

Gedecapeerde lijstgevel op arduinen plint gemarkeerd door centraal deurrisaliet. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels; drempelconsoles op begane grond en arduinen lateien op bel-etage en bovenverdieping. Sporadisch gebruik van zandstenen hoekblokken (hergebruikt materiaal) aan beneden- en bel-etagevensters. Middenrisaliet met rechthoekige deur in arduinen portiekomlijsting. Gekorniste kroonlijst op modillons.

Mooie ijzeren roedeverdeling en beglazing van de rechthoekige deur in de nog grotendeels bepleisterde achtergevel.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde