Hoekhuis ontworpen door F. Flerackers

Beschrijving

Hoekhuis (Onze-Lieve-Vrouwestraat) van respectievelijk drie afgesnuite hoektraveeën en twee traveeën met drie bouwlagen onder afgesnuit mansardedak (leien) naar ontwerp van architect F. Flerackers van 1929 zie bouwaanvraag.

Natuurstenen lijst- en klokgevel (laatstgenoemde in Onze-Lieve-Vrouwestraat) in neorococostijl; gebruik van arduin voor plint, vensteromlijstingen en geveltopaflijning. Geaccentueerde hoektravee: deurvensters met sierlijk ijzeren balkonhek en uitgewerkte dakkapel verfraaid door koperen haan en afgedekt door peervormige spits. Voorgevel gemarkeerd door linkerrisaliet uitlopend op klokvormige dakkapel. Getoogde vensters en schouder boogvormige deurvensters en deur in een geriemde omlijsting met neo-rocaillesleutel. Rondboogvormige dakvensters en schouderboogvormig topvenster. Twee winkelramen met kleine houten roedeverdeling in het gebogen bovenlicht.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Oude Kunstgevels, nummer 2.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde