Burgerhuis in neorococostijl

Beschrijving

Groot enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien), uit het begin van de 20ste eeuw.

Lijstgevel in neorococostijl. Baksteenbouw met verwerking van arduin, onder meer voor de hoge sokkel met schijnvoegen, architectonische ornamenten en omlijstingen. Travee verticaal geritmeerd door geblokte lisenen van arduin. Aflijnende kroonlijst met steigergaten in het fries en tandmotieven onder de gekorniste houten goot. Getoogde muuropeningen in een geprofileerde omlijsting van arduin met neorococosluitsteen en sierlijk hekwerk. Uitgewerkte dakkapel onder driehoekig fronton tussen twee rondboogvormige dakkapellen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde