Hoekhuis De Groene Lantaarn

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder afgesnuit zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen); oudere kern met latere aanpassingen.

Bakstenen voorgevel met uitzicht uit het vierde kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw, verticaal geritmeerd door middel van rechthoekige spaarnissen waarin verdiepte rechthoekige vensters en borstweringen. Omlopend geleed bakstenen kordon onder houten kroonlijst op klossen. Vernieuwde begane grond in neotraditionele stijl, met op plint vermelding "I. FEYTEN - Arch. 1941".

Verankerde zijgevel in de Begijnenstraat: lagere rechtergevelhelft van twee bouwlagen en drie traveeën met rechthoekige bovenvensters; oudere kern zichtbaar aan steile dakhelling.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde