Drie boerenarbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuisjes

Beschrijving

Aan een landweg gelegen boerenarbeidershuisjes en voormalige herberg zogenaamd "Sterreken", elk vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw, nummer 32 met oudere, vermoedelijk 18de-eeuwse kern, zichtbaar in rechter zijpuntgevel met vlechtingen. Verankerde gecementeerde en gewitte gevels op gecementeerde of gepikte plint. Rechthoekige vensters met luiken, bij nummer 32 met houten lateien, nummer 34 met blauw- en witgeschilderd houtwerk en luiken.