• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Burgerhuis, mogelijk voorheen brouwerij, zie gevelsteen met brouwersattributen, initialen I D C en jaartal 1783 boven de links gesitueerde poort. Woonhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (zwarte pannen), opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw. Beraapt, heden  geelgeschilderd parement op nieuwe breukstenen plint. Licht verhoogde begane grond in vier rechter traveeën met rechthoekige omlijste deur met vier treden; fraai ijzeren smeedwerk in bovenlicht. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting met bewaarde duimen van luiken. Brede korfboogpoort in geblokte omlijsting met X-vormig anker en gevelsteen in twee linker traveeën. Gelijkaardige bovenvensters met nog bewaard houtwerk, uiterst rechts blind. Haakse achterbouw en voormalige bedrijfsgebouwen.